2013. június 27., csütörtök

Otthon töltött egésznapokra javasolnám

Például a golyópályát. Ennek a játéknak az a lényege, hogy Te, magad építed fel az alkatrészekből az aznapi legkacifántosabb golyópályát, amit csak bírsz. Utána marokszám szórod bele a különböző méretű és súlyú golyót, és önfeledten hallgatod, ahogy klattyognak lefelé, és elborítják a lábadat. :)

Én, személy szerint a "Quercetti" típusút szerettem meg elsőnek. Ez a "vékonypályás" golyóműanyagút a képeken. Nagyobb az alkotószabadság, jobban lehet varázsolni. Hátránya a golyóméret. Az enyhén lyukacsos utak miatt ugyanis ehhez kis fémgolyó nem javasolt. Viszont a normál méretű üveggolyó sem jó, az beszorul. Ha vadonatúj készletet veszel, ahhoz azt hiszem, 7 golyó jár csupán. Mi egyetlen egyet kaptunk a használt készlettel, és az is beszorult. A két sarokkal odébbi trafikos viszont tartott normáltalan méretű üveggolyót. Akkor még. Most -egy hét múlva- nemzeti dohánybolt lesz, így ilyen golyója nem lesz.

A másik készlet a "Tesco-s" verzió. Ezt mi egy csere-bere börzén leltük, és azt hiszem, néhány darabját más hamarabb meglelte, mint mi. A képeken ez a tömörebb pálya, a széles tányérokkal. Előnye pont ezek a széles tányéros darabok, amikben hosszú ideig keringenek a golyók, és a legváratlanabb pillanatokban zuhannak tovább. Gyerekeim most épp ettől vannak elvarázsolva. Előnye továbbá a tömör pálya, amin egyszerre százezer fémgolyó zuboroghat zsongva lefelé. Hátránya -jelenleg mindenképp- az instabilitása. Meg az, hogy ehhez viszont csak a kicsi fémgolyó való.

S hogy honnan lesznek fémgolyóid? Hát onnan, hogy kreatív játékra is vágysz, ezért veszel a férjednek karácsonyra egy "Geomag"-típusú mágneses játékot, hátha lát benne fantáziát, hogy kémiai molekulákat rakjon ki a pálcikák és golyók sokaságából. Mert ez a játék jó lesz majd a 13 éves gyerekeinek is, ha végre kémiát fognak tanulni az iskolában. Na, ezután biztosan lesz elegendő fémgolyó-mennyiséged a gyerekeid golyópályájához :))



indul a banzáj - "tesco-s"

kezdésre készen -  a "quercetti"

"nagy a nyüzsgés"

jönnek már, jönnek! látom!

"ott fognak bedugulni!"
 
"ezt a tíz golyót még iderakom, jó?"


És ha épp elunja valamelyik a golyózáport, akkor szétszedheti az egyik pályát, és az alkotórészekből akár egy méteres varázspálcát is építhet szépen:

varázspálca kezdőknek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...