2013. június 30., vasárnap

Idénykaja

Ha már kapni karalábét, ne hagyjuk ki. Lehet belőle főzeléket, levest, töltött karalábét készíteni, vagy, egyszerűen meg lehet enni nyersen. Nos, ez esetben sen kell nélkülöznünk a töltött karalábé-feelinget. Ugyanis ott vannak még a levelei. S bár nem vagyunk görögök, azért a göngyölési-mániánk még lehet jól fejlett :)

Az elkészítése nem bonyolult. Fogunk némi darált húst, kis rizst, hagymát, fokhagymát, fűszereket (só, bors, kakukkfű, koriander, borókabogyó, majoranna, curry, bazsalikom, kapor, köménymag -kinek mi tetszik, és mit szokott alkalmazni) ízlés szerint.
Ezeket összedolgozzuk 1 vagy 2 tojással, majd a masszából golyókat formázunk. Vagy hengereket. Ami könnyebb.
A kész bogyókat belebugyoláljuk a karalábé megmosott leveleibe. A bugyolálás végén a levél kiálló részeit betömködjük, a csomagocskákat pedig felhalmozzuk egy lábasban. Ha marad a levélen felül is hús, akkor belőlük csupasz golyócskákat formázunk, és a rakás tetejére tesszük. Vízzel vagy hús- vagy zöldséglével felöntjük a gombócokat, és megfőzzük.

Szerintem hamarabb fő készre, mint a töltött káposzta. És kicsit másféle ízvilágot is hoz - savanykászöldlevélízt :))


még a fazékban, főzés előtt

gyermeknek szervírozva, házi grissinivel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...