Az elkészítése nem bonyolult. Fogunk némi darált húst, kis rizst, hagymát, fokhagymát, fűszereket (só, bors, kakukkfű, koriander, borókabogyó, majoranna, curry, bazsalikom, kapor, köménymag -kinek mi tetszik, és mit szokott alkalmazni) ízlés szerint.
Ezeket összedolgozzuk 1 vagy 2 tojással, majd a masszából golyókat formázunk. Vagy hengereket. Ami könnyebb.
A kész bogyókat belebugyoláljuk a karalábé megmosott leveleibe. A bugyolálás végén a levél kiálló részeit betömködjük, a csomagocskákat pedig felhalmozzuk egy lábasban. Ha marad a levélen felül is hús, akkor belőlük csupasz golyócskákat formázunk, és a rakás tetejére tesszük. Vízzel vagy hús- vagy zöldséglével felöntjük a gombócokat, és megfőzzük.
Szerintem hamarabb fő készre, mint a töltött káposzta. És kicsit másféle ízvilágot is hoz - savanykászöldlevélízt :))
még a fazékban, főzés előtt |
gyermeknek szervírozva, házi grissinivel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése