2013. június 20., csütörtök

Bárányhimlős kisokos


S hogy mennyire lett foltos Tipegő? Borzasztóan. A fényképek alapján vetekszünk egymással a "legfoltosabb kislány" címért. Hogy most Harlequin vagy Emo a stílusunk, hát, nem tudom.
(Igen, ma hozta át édesapám a családi fényképalbum idevágó "részeit". Ezek alapján történt az össszevetés. Annyi a szembeszökő különbség régi önmagam és a csemetém között, hogy én még fehér pöttyök közül tűnök elő, ha nagyon keresem magam, Tipegő meg piros-vörös kisebb-nagyobb pöttök közt vihog szembe.)

pöttyös talpon járni, haj, de jó?

ezt a hátat sem szúnyog csípte
S hogy a gyógymódról is írjak, hát, mit is írjak? Dr. Spock könyvéből kiindulva szódabikarbónás langyosfürdővel kezdtük a próbálkozást. Hatalmas sikere lett.

Nekem azért is tetszik, mert nem csúszott még el a fűszeres vízben a lány. Meg azért, mert a foltokon lévő hólyagok 2 órára eltűnnek utána. Meg azért is, mert az első napon 2 órányit nem viszkettek Tipegőnek a pöttyök. De csak az első napon volt ilyen jó a helyzet. Azóta hamarabb jön a "masszírozás".

A szomszéd patikárius társaságnak meg azért tetszik, mert rendszeresen kifosztom a "Natrii Hydrogencarbonat 200 mg" készletüket (pontosan egy árban és egy súlyban van a bolti, "Szilas" márkanevű egységcsomagból 4 darab a patikaival. Tehát mindegy, hogy hol veszem. Illetve a patikai valószínűleg vegytisztább minőség. Tehát ott veszem. Azért is, mert amíg eltartom őket, addig nem lesz ott sem pl. hentesüzlet helyettük...)

A lányoknak azért tetszik, mert "hóesés"ben készül a fürdővíz, mert lavórban fürdünk azóta, és tök jót lehet vele versenyezni a kád egyik végétől a másikig. Akinek nincs ötlete, hogy ez mi, annak leírom: ültükben taszigálják a lavórt jobbról balra, majd balról jobbra. Ettől a fehér kád elég szürkecsíkos, de sebaj. Mindkettő kiborult már a járgányból, de óvó karom megvédte őket a fejlapítástól. Mondjuk, jöhetett volna még valaki, hogy a könyököm is megvédje a lapulástól...



A következő, amit használunk, az egy úgynevezett "Hűsítő hab", amiről már olvastam, és sok jót olvastam. Szeretik a szülők, mert gyógynövény-kivonatos, mert ez is olyan gyorsan hat, mint a szódabikarbónás víz, és mert nem jelent meg még róla (alkalmazásának eredményéről szóló) rémhír.
Ez a hab a PoxClin. Így néz ki:


Itt olvashatsz róla: http://www.poxclin.hu/a-poxclin.html
Amit viszont fontosnak gondolok megírni róla: használat után -és vacsora előtt- nem árt a gyerekek kezét szappannal megmosni. (igen, nálunk egyik lány nyomja a habot a másik kezébe, a másik meg keni vele magát. mindenhol és többször is, mert ez vihorászós jó dolog. apjuk meg rémesen aggódik, hogy meddig fog kitartani a flakon??)

Na, most szünet jön. Holnap meg a folytatás :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...