2012. június 25., hétfő

Nagyanyám zöldborsólevese

Hát igen. Imádtam. Pedig semmi kacifántosság nem volt benne. Csak zsenge zöldborsó, zsenge fehérrépa, petrezselyem és pici cukor. Áttesztő lében úsztak a borsószemek, és olyan hajszálvékony szál fehérrépát azóta is elvétve, ha találok. Hétvégén kaptunk egy jó adag, frissen szedett zöldborsót, és rögtön készült belőle ilyen leves is. Hátha idén végre megkedvelik az én lányaim is. Meg azért is, mert ahonnan kaptuk, ott éppen friss zöldségekből főtt levessel kínáltak minket, és Tipegő tömte magába a zöldborsót belőle. A ház népe csak neki kurkászta őket a fazékból vagy tíz percig, míg a kisasszony jól lakott.



 A leves itthon répa nélkül készült, pici cukor mellé lehelletnyi bors és só is került. Két nap alatt nagy vidáman be is kanalaztam. Szeretek nosztalgiázni, na.
Ők meg ették a sült krumplit...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...