2012. szeptember 3., hétfő

Déjà vu - avagy hiba a mátrixban

Ha Ti is ismeritek a Mátrix-trilógiát, nem ismeretlen Nektek a cím-beli mondat. S hogy miért erre esett a választásom? Hát azért, mert én is ismétlek. Januárban már történt velem ilyen, és most megint. Csak nem tökkel, hanem tejjel...
Történt ugyanis hogy párom elment nagybevásárolni, és boldogan hozott sok liter "FittTej"-et az egyik nagyboltból, hogy legyen. Mert a lányoknál nincs reggel tej nélkül.  Ez a tej nagyon finom. Tényleg. Megértem, hogy díjazott. Mindazonáltal meglepett, amikor a lejárati határidő előtt 15 nappal 4 liternyi "aludt meg" dobozában, nagy magányában, a fridzsiderben.
Nem hinném, hogy túl meleg van a fridzsideremben. Nem hinném, hogy rosszul tárolták, amíg a nagyboltba ért, sőt, azt sem hinném, hogy ott kapott hőgutát. Sokkal inkább arra tippelünk, hogy a nagyboltból hazáig, a kocsiban kapott melegrohamot.
Nincs vele bajom. Egész meglepő módon nagyon-nagyon finom aludttej lett belőle. Ezért is merek idetenni belőle képet, mert a többi nem-házi tejből -az új tartósítási eljárásnak köszönhetően- keserű utóízű lesz az aludttej, ha úgy sikerül. Nos, ez igazán remek volt, csak hát nem bír az ember egyszuszra 4 liternyit magába gyömöszölni. Én nem. Így hát most bedolgozok, feldolgozok, mint januárban a tök-korszakban. Bújom a netet, interjuvolom a rokonokat, és minden szabad percem a konyhában töltöm. Fotózok is, de ide feltenni még nem futja. Hamarost jövök velük, hátha valaki még nem ismeri mindet ;)


kép innen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...